Om JA till trängselskatt

Januari 2013 infördes trängselskatt i Göteborg. Det skedde efter beslut fattat av en nära enig politisk majoritet i Göteborgs kommunfullmäktige.

JA till trängselskatt i Göteborg startades på på Facebook för att visa att det fanns folk som var för trängselskatt och att det skulle finnas en positiv informationskanal. Upplevelsen kunde ofta vara att alla var mot – vi bevisade motsatsen.

Facebooksidan kom under sommaren 2013 att utvecklas till ett löst sammansatt nätverk där privatpersoner av från olika håll och kanter kom att engagera sig. Samma sommar skrevs även nätverkets första debattartikel i Göteborgs-Posten. Under samma höst startades även denna sida för opinionsbildning. Under 2013-2014 kom nätverket att utvecklas och har blivit en viktig röst i debatten kring trängselskatt och Västsvenska Paketet.

Inför folkomröstningen 14 september 2014 valde vi att utveckla vår verksamhet och genom en lyckad crowdfunding-kampanj där vi lyckades samla in över 18 000 kronor och samarbete med bland annat Oki-Doki! Arkitekter kom vi att på olika sätt arbeta hårt för ett JA till trängselskatt i folkomröstningen. Vi inledde ett nu avslutat samarbete med Västsvenska Handelskammaren som bidrog med en heltidstjänst och kontorsplats fram till valdagen h stötta nätverket. Läs mer om detta här. Övriga samarbetspartners var Hey It’s Enrico Pallazzo, LO-distriktet i Västsverige och Ekologistas

Vi står bakom och leder nätverket

Kontakt:

Skicka PM på Facebook: http://www.facebook.com/JaTillTrangselskattIGoteborg

2 kommentarer till Om JA till trängselskatt

  1. Pingback: Samordnare Gabriel Lindh | Ja till trängselskatt i Göteborg

  2. Pingback: De som arbetar för Västlänken och deras förhållande till makten | Svensson

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s