Samordnare: Gabriel Lindh

Hej!

Jag heter Gabriel Lindh och jobbar från och med 1 augusti heltid med nätverket JA till trängselskatt och för ett JA i folkomröstningen 14 september! Min anställning bekostas av Västsvenska Handelskammaren som ett led i deras ställningstagande för trängselskatt, men jag jobbar heltid för nätverkets räkning. Tillägg februari 2015: Anställningen avslutades en vecka efter folkomröstningen 2014. Anställningen varade i två månader. Efter valet återgick jag till studier. 10553568_10152590135979289_5048022039282973964_n

Jag är 24 år gammal, boende i Kungsladugård med min fästmö. Har precis avslutat kandidatstudier på Europaprogrammet med inriktning på kulturgeografi vid Göteborgs universitet. Innan och under mina högskolestudier har jag bland annat pluggat på folkhögskola, jobbat med telemarketing, inom äldreomsorgen och nu senast på lager.

Mitt engagemang för trängselskatt började hösten 2012. Jag skrev i samband med införandet vid nyåret 2012/2013 en enkel B-uppsats i ämnet och kom i samma veva i kontakt med representanter för Vägvalet som jag upplevde som väldigt aggressiva i sin argumentation, vilket inte imponerade på mig. Min grundinställning var positiv men det accepterades inte.

Under våren 2013 initierade jag en mailkampanj riktad mot ledarmöten i Göteborgs kommunfullmäktige. GT hade vid denna tid samlat in tillräckligt många underskrifter för att kommunfullmäktige var tvungna att ta ställning till om det skulle hållas en folkomröstning om trängselskatt eller inte. Hundratals mail skickades till kommunens förtroendevalda  politiker med uppmaningen att inte rösta för en folkomröstning om trängselskatt. I samband med denna aktion rekryterades jag till att driva Facebooksidan JA till trängselskatt i Göteborg tillsammans med de redan befintliga administratörerna.

Under våren 2014 lanserade vi en crowdfunding-kampanj för att kunna trycka upp valmaterial och för att kunna kampanja för ett JA till trängselskatt. I samband med det gick vi in i ett samarbete med Västsvenska Handelskammaren som beslöt sig för att stödja trängselskatten. Deras primära bidrag är en heltidsanställning som jag, Gabriel, nu erhåller fram till valet. Detta ger oss unika möjligheter att koordinera, samordna och kampanja för ett hållbart Göteborg och för ett starkare och bättre Göteborg.

PS. En sak till, jag kan inte göra allt utan behöver verkligen DIN hjälp. Skriv upp dig på vår hjälpa-till-lista så kontaktar jag dig! DS

PS2: Vill du läsa mer om vår historia så kan du läsa här. DS

/Gabriel Lindh, samordnare för JA till trängselskatt

Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Samordnare: Gabriel Lindh

  1. Pingback: Ignoranta miljöivrare låter sig duperas av den statliga storfinansen – blir megafon åt Göteborgsandan | Trewe's Blog

    • Sören skriver:

      Förvånande att Trewe hakar på Vägvalets lögn- och smutskastningskampanj. Inte. I kärlek, krig och trängselskattsmotståndet är alla medel tillåtna, tydligen. Desperat så det heter duga.

Kommentarer är stängda.