JA till trängselskatt stöttar Musikhjälpen!

mh2014_stod

Skänk en slant i kampen mot HIV och sprid detta vidare: http://bossan.musikhjalpen.se/insamling/ja-till-trangselskatt-i-goteborg

Med ett stort folkligt stöd har nätverket ”JA till trängselskatt” i snart 1.5 års tid bedrivit opinion för trängselskatt i Göteborg. Detta är något vi fortfarande gör.

Varje dag smittas 6000 personer av HIV. Varje dag dör drygt 4000 personer till följd av sin sjukdom. Vi vill använda vår plattform på sociala medier, med över 10 000 anhängare, för att åtminstone kunna göra något litet för att stoppa spridningen av HIV. Vårt mål att varenda av de dryga 10 000 följarna ska skänka minst 25 kronor var. Det skulle i sådana fall generera över 25 000 kronor. Ett högt mål men ett viktigt mål. Alla pengar går till arbetet för att stoppa HIV!

För att skänka pengar har vi skapat en digital insamlingsbössa. Skänk en slant och sprid detta vidare!
Vårt initiativ hittar du här.t697vvra_400x400

Vill du veta mer om Musikhjälpen?
Läs här och här.

Vi kommer uppdatera vår Facebook-sida fortlöpande med information om kampanjen.

 

Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

32 kommentarer till JA till trängselskatt stöttar Musikhjälpen!

 1. anders49 skriver:

  Vi kommer att starta en miljöstrejk för att protestera mot trängselskatten. Om vi blir tillräckligt många kommer TS att bli miljöfarlig.. Då kommer det att ligga i allas intressa att den stoppas.

  • Sören skriver:

   Lika konstruktivt och moget från nej-sidan som vanligt. Suck.

   • anders49 skriver:

    Vi är för demokrati och detta är sista utvägen. Vi har rätt att strejka nu när de struntar i oss. Vill du avskaffa strejkrätten?

    • Hansson skriver:

     Strejka ni, det gör inte nej till trängselskatt mer miljövänligt.

     Trängselskatten behövs för miljö och framkomlighet och bidrar med finansiering till infrastruktur.

 2. anders49 skriver:

  Ni motarbetar demokratin. Ni är antidemokrater.

  • Hansson skriver:

   Omröstningen är rådgivande och det är helt i sin ordning att strunta i ett råd, även om det kommer via en rådgivande folkomröstning.

  • Sören skriver:

   Demokrati innebär allas rätt att ha och uttrycka sin åsikt. Inte bara just din rätt.
   Du envisas gång på gång med att försöka ta ifrån oss den rätten. Vem är antidemokraten här egentligen?

 3. anders49 skriver:

  Det är vi som försvarar demokratin mot mörkerkrafterna. Strejk är ett bra vapen men strejer kostar alltid.

  • Hansson skriver:

   Vem skall du strejka mot? Din arbetgivare är sannolikt inte inblandad och betraktar med säkerhet det som avtalsbrott och en olovlig stridsåtgärd. Då blir det dyrt, för dig.
   Skall du strejka och inte betala in trängselskatten? Då blir det dyrt, för dig. Projektet får mer pengar och blir glada!

   Så, vem skall du strejka mot?

   • anders49 skriver:

    Vi strejkar mot politikerna som sviker oss.Vi låter bra bli att ta hänsyn till miljön. Det blir faktiskt bekvämare för oss. Det kan kräva en del uppoffringar om man vill leva på ett miljövänligt sätt. Dessa uppoffringar slipper vi nu.Och det medför att trängselskatten blir skadlig för miljön.

    • Hansson skriver:

     Det är precis tack vare den inställningen och agerandet som det nu är trängselskatt för bilen. Hade folk agerat miljövänligt så hade den inte behövts!

     Nu höjs trängselskatten från årsskiftet så det Västsvenskapaketet tackar för ditt ökade bidrag till projektet.

     • anders49 skriver:

      Och miljövännerna tackar för den ökade miljöförstöringen?

     • Hansson skriver:

      De flesta tänker ju inte som du och trafiken har faktiskt minskat. Ja, det är bra och det tackar vi alla för.

     • anders49 skriver:

      Räkna ut hur mycket det kostar för varje bil som INTE kör? TS är ett extremt dyrt sätt att minska trafiken på. Dessa pengar skulle kunna gå till något vettigt istället. Varför inte satsa på skola och äldrevård istället. Där saknas pengar.Varför duckar TS-anhängarna för pinsamma och svåra frågor? De vill slösa bort pengarna på ett ansvarslöst sätt och de kan inte räkna.ut de verkliga kostnaderna.

     • Hansson skriver:

      Trängselskatten är extremt lönsam i sig själv. Samhällsvinsten i form av restidsvinster med mer överstiger stort kostnaden för den. Man behöver inte ens använda pengarna till något! Nu så används pengarna till att bygga ut infrastrukturen så det blir en dubbel vinst!

 4. anders49 skriver:

  Är du säker på att Musikhjälpen stöttar er?

 5. anders49 skriver:

  Det finns många sätt att strejka på. Man väljer alltid det miljöfarligaste alternativet. Precis som Åsa Romsson gjorde.Det står ofta på förpackningarna vilka produkter som är (O)-lämpliga. Det finns ju miljömärkning . Det blir inte svårt.

  • Hansson skriver:

   Det är därför som de oftast är belagda med straffskatt eller avgifter.

   • anders49 skriver:

    Om man köper utomlands får staten inte in någon skatt alls. Det blir extra minus.

    • Hansson skriver:

     Blir paketet påkommet i tullen så får du betala skatten i alla fall. Är det stora belopp så kan det bli vatusmuggling. Då blir det väldigt dyrt för dig.

 6. anders49 skriver:

  När det gäller betalningen av skatten så finns det kryphål. Men dem vill jag inte avslöja.

 7. anders49 skriver:

  TS har bara en blygsam effekt på miljön och det innebär att vi bara behöver vara 500 – 1000 personer som strejkar för att göra TS miljöskadlig. jag tror att vi kan bli 7000 – 10 000 om vi får igong en värvningskampanj..

  • Hansson skriver:

   Trängselskatten har en mycket stor effekt och du kan läsa om den här http://www.trafikverket.se/Privat/I-ditt-lan/Vastra-gotaland/Vastsvenska-paketet/Utvarderingar-och-matningar—Vastsvenska-paketet/

   Den lilla samlingen ”strejkare” förslår inte på långa vägar att motverka den. Nu höjs trängselskatten vid årsskiftet så ”strejken” blir kostsammare för deltagarna samtidigt som de bidrar i större grad till finansieringen av det Västsvenska paketet. För detta det senare så tackar vi på förhand för era bidrag!

  • anders49 skriver:

   Trafikverket är partiska och räknar på det sätt som politikerna vill. De har inte mandat att vara kritiska till regeringen. Deras ”beräkningar” bevisar därför inte något. Det behövs en oberoende granskning.

   Trängsel skatten har en marginell effekt på miljön trots att den kostar enormt mycket. Det är ett idiotiskt slöseri med våra pengar.

   • Hansson skriver:

    Det är inte så det fungerar. Trafikverket har som uppgift att ta fram sakliga och korrekta underlag för politiker att sedan besluta om.

 8. anders49 skriver:

  Vi kan ha olika åsikter om trängselskatten men det är väljarna som bör få bestämma..inte politruker med storhetsvansinne. Det ena är demokrati och det andra är demokratur.

  • Hansson skriver:

   Omröstningen om trängselskatten är rådgivande och det är helt ok och lika demokratiskt att inte följa resultatet av omröstningen.

Kommentarer är stängda.