Mailaktion – Gör skillnad för Göteborg!

Idag lanserar nätverket JA till trängselskatt en stor onlinekampanj som har till syfte att inte låta gnäll-gänget ta över Göteborg. I fyra enkla steg uppmanar vi nu de som vill ha mindre trafik, bättre stad och bättre kollektivtrafik att göra det lilla de kan för att påverka. Vi hoppas på så stor spridning som möjligt!

Direktlänk till eventet: https://www.facebook.com/events/1558887521012483/

I söndagens Göteborgs-Posten berättade redaktionschefen Anders Goliger att det på Fria Ord funnits en slagsida på Fria ord där negativa insändare om Västlänken och trängselskatt fått större utrymme än positiva. Efter att ha studerat saken lite närmare kan JA till trängselskatt konstatera att denna slagsida mellan 1 maj – 14 september resulterat i nästan 100 negativa insändare och cirka 30 positiva. Alltså över 200% fler negativa insändare. Som skäl angavs att det varit fler negativa än positiva insändare. Men veckorna före valet, och även tiden innan det, skickade ett flertal personer från nätverket JA till trängselskatt dagligen in insändare och endast ett fåtal av dessa blev publicerade. Samtidigt var det signaturer från NEJ-sidan som återkom gång efter gång. Det finns därför verkligen anledning att ifrågasätta GP Debatts objektivitet i sakfrågan.

Inför kommunfullmäktiges möte 27 november, där frågan om folkomröstningen ska hanteras, behöver vi nu DIN hjälp i fyra enkla steg. Allt för att ge er drygt 10 00 personer utrymme och inte låta gnällgänget ta över staden.

Steg 1.
Deltag i eventet. Dela det på Facebook, Twitter och övriga sociala medier du är aktiv på. Sprid till kollegor, familj och vänner.

Steg 2.
Skriv en kort insändare till GP Debatt/Fria Ord och berätta varför DU gillar Västlänken eller trängselskatt. Du behöver inte kunna allt. Du behöver inte ha en exakt lösning för hur folkomröstningsresultatet ska hanteras. Det du ska göra är att berätta kort varför du vill ha en bättre kollektivtrafik och varför biltrafiken måste minska.
Skriv kort. Skicka med namn, adress och telefonnummer. Info här:http://bit.ly/13H7KNy

Steg 3.
Maila och berätta för det parti du röstade på i valet vad du tycker. Du kan skriva samma sak till politikerna som det du skrev till Fria Ord. Berätta från hjärtat, skriv att du står bakom dem i frågan om trängselskatt och Västsvenska paketet. Visa ditt stöd. De behöver det.
Maila alla förtroendevalda eller en enskild ledamot i fullmäktige. Mailadresser här: http://bit.ly/1Ah29Mq

Steg 4.
Ta dig en välförtjänt kopp kaffe och njut av att du gjort en viktig insats.
Och dela eventet igen!

Fyll insändarsidorna och visa politiker, medborgare och alla andra att vi är många som vill se ett bättre, starkare och grönare Göteborg!

/Nätverket JA till trängselskatt

Detta inlägg publicerades i Trängselskatt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mailaktion – Gör skillnad för Göteborg!

  1. Hansson skriver:

    Wannholt kuppade sig in i Kommunstyrelsen med hjälp av Vägvalet. Han lär väl bli utesluten ur M tämligen omgående.

Kommentarer är stängda.