Väl kämpat och tack för allt!

Folkomröstningen är över. Resultatet blev 57 % för Nej, 43 % för Ja.

Vi är överraskade och givetvis besvikna. För en månad sedan hade ja-sidan ett markant övertag i opinionen, och sedan dess har nästan ingenting negativt om trängselskatten framkommit i medieutrymmet. Vad som påverkat väljarna kommer säkert att analyseras de kommande veckorna. Men uppenbart är att det som dominerat medieutrymmet är frågan om Västlänkens dragning.

Nu blir frågan återigen politisk. Den stora grupp av stat, regioner, kommuner och partier som varit med och tagit fram Västvenska paketet måste nu ta ställning till hur man vill agera. Det blir ett tungt arbete. Vi är många som hade önskat att den energin lades på andra brännande frågor, som skolan och äldreomsorgen, men också vilka infrastruktursatsningar som kommer efter Västsvenska paketet Men nu är vi där vi är.

Nätverket JA till trängselskatt lever kvar i viss mån tills frågan är slutgiltigt avgjord, mest för att serva politiker och allmänhet med fakta och kunskap kring de stora projekt som behövs för att Göteborg ska fortsätta att utvecklas.

Stort tack till alla er som som bidrog i crowdfundingkampanjen – Västsvenska Handelskammaren, LO, Hey it’s Enrico Pallazzo, OkiDoki Arkitekter, nätverket Ekologistas och givetvis alla ni privatpersoner som tog ur egen ficka och sponsrade oss. Utan ert bidrag hade vårt arbete inte varit möjligt överhuvudtaget. Ni tog, tillsammans med oss, ett ansvar för att förmå göteborgarna att rösta JA till trängselskatt, och det ska ni vara stolta över! Tyvärr nådde vi inte ändå fram.

Framför allt tack till alla er som lyssnat, diskuterat, läst på och som slutgiltigen röstade JA!

Gabriel Lindh
Åsa Österlund
Sören Jensen
David Liljeros

Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Trängselskatt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Väl kämpat och tack för allt!

  1. elisabeth S skriver:

    Jag tror att den moderat, som gick mot sitt parti, och skrev en artikel i GP, om dyrt och svårt det skulle bli att bygga Västlänken, fick många personer att ändra sig från JA till NEJ.

    • Hansson skriver:

      Mycket möjligt. Tyvärr var det som han skrev lögn och påhitt. Den som det i slutändan drabbar mest är medborgarna om Västlänken försenas på grund av den massiva och oärliga debatt som varit.

Kommentarer är stängda.