LO-distriktet i Västsverige stöttar nätverket JA till trängselskatt

LOVästhögupplöstjpg

LO-distriktet som varit aktiva förespråkare av det västsvenska paketet stöttar nu nätverket JA till trängselskatt. I samband med detta kommer de att hjälpa till med informationsspridning samt delta i kampanjer för att resultatet av folkomröstningen den 14 september blir ett ja.

LO-distriktet i Västsverige blir den andra stora organisationen som stöttar nätverket och den femte samarbetspartnern som nätverket knutit kring sin verksamhet. Tillsammans med Västsvenska Handelskammaren kommer LO-distriktet framförallt att ge sitt stöd via informationsspridning om trängselskatten och varför den är viktig internt och externt.

Det är väldigt roligt att även LO nu går in och ser att Västra Götaland är i behov av trängselskatt, mindre köer och ny infrastruktur. Bakom oss har vi näringslivet, miljörörelsen och nu även arbetarrörelsen, vilket så klart sänder viktiga signaler om att ett JA till trängselskatt är viktig för miljön, för jobben och för hela regionen, säger Gabriel Lindh, samordnare för JA till trängselskatt.

“JA till trängselskatt i Göteborg” är ett organisatoriskt och partipolitiskt obundet nätverk som startade i september 2012 som ett initiativ genom en Facebooksida. Nätverket drivs av privatpersoner som tycker trängselskatten är en bra och välbehövlig åtgärd i Göteborg. Idag har nätverket stort stöd på sociala medier och en kärna som arbetar aktivt för ett ja i kommande folkomröstning.

Västsverige är en växande region som måste satsa på fungerande infrastruktur och goda kommunikationer. Det är en förutsättning för både arbetstagare och företag. Skulle Västsvenska paketet försenas är risken att jobben flyttar någon annanstans och att arbetslösheten ökar. Jobben är den viktigaste valfråga för oss och jobb skapas bland annat genom goda kommunikationsmöjligheter, säger Krister Andersson, Förste ombudsman på LO-distrikten i Västsverige.

LO-distriktet är en samlande kraft för 14 fackförbund som tillsammans jobbar för ett bättre arbetsliv i västsverige.

Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Trängselskatt och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till LO-distriktet i Västsverige stöttar nätverket JA till trängselskatt

 1. Lennarth Eriksson skriver:

  Det är väl tur att man inte jobbar aktivt inom facket numer då för då hade man ju fått överväga ett utträde. Tror ni att ni har övervägande del av LO Västsveriges medl. med på tåget vad gäller trängselskatten ???? Då får väl förbunden kräva ordenliga lönepåslag för sina västsvenska medlemar så att dessa har råd att tex genom stan och ut till ex.vis Volvo.
  Hälsningar Lennarth Eriksson
  Studieorg. i Livs Avd. 1 mellan 1992-2002 och tidigare medl. i S

  • Fraternitas skriver:

   Jag förutsätter att LO Väst har goda skäl för att stötta oss. Om du tror att organisationer kan göra saker utan medlemmarnas godkännande tror du nog fel. Sen kan nog inte varje medlem gilla vartenda beslut. Har du frågor om LO föreslår jag att du vänder dig till dem!

   • Lennarth Eriksson skriver:

    Svar till Fraternitas
    Jag har tydligen bättre erfarenhet av LO och hur man går i S ledband än vad du har. Vad det gäller så var jag lite för snabb när jag skrev ovanstående för jag såg inte att det icke var LO västs sida. Såg bara LOs loga längst upp. Hävdar ändå bestämt att dom gör saker och tar beslut ovanför medlemmarnas huvuden precis som våra kära politiker. Vi vet bäst mentalitet.

    • Fraternitas skriver:

     Ok, det får stå för dig.
     Vi har goda relationer med LO Väst. Om du har synpunkter på hur de bedriver sitt arbete så föreslår jag att du vänder dig till dem.

 2. Lennarth Eriksson skriver:

  Skall givetvis vara
  så att dessa har råd att tex ta sig genom stan och ut till ex.vis Volvo

 3. leif nielsen skriver:

  LO skall företräda sina medlemmar och inte slösa våra pengar på att tala om för oss vad vi skall tycka

Kommentarer är stängda.