För att vi älskar Göteborg!

Inför höstens folkomröstning kommer nätverket JA till trängselskatt i Göteborg att gå offline och synas på stadens gator och torg. Idag finns vi online, dels på vår websida och dels på Facebook där vi idag har ca 9 500 följare. För att möjliggöra att finnas både online och offline detta behövs givetvis pengar men då behöver vi Ert stöd.

Nätverket JA till trängselskatt i Göteborg är ett politiskt obundet nätverk som via opinionsbildning, debattartiklar och möten med folk verkar för ett JA i höstens folkomröstning. Utöver inlägg på vår blogg har vi skrivit debattartiklar, träffat politiker och verkat för stadens bästa. Eftersom vi är politiskt obundna och inte har kopplingar tillorganisationer innebär det också att vi inte har någon som skjuter till pengar. Nätverket drivs helt ideellt. De få kostnader som nätverket hittills haft har medlemmarna själva stått för.

JA till trängselskatt har funnits i snart 2 år och sedan ett år bedrivs websidan www.jatrangselskatt.se där skribenter i nätverket skriver om trängselskatt och Västsvenska paketet. Gästinlägg har gjorts av Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Folkpartiet, Kristdemokraterna och Moderaterna där de alla tydligt tagit ställning för Västsvenska paketet. Genom saklig debatt och med fakta har vi som mål att få till stånd ett JA i höstens folkomröstning.

Nu vill vi ut och synas på gator och torg. Och då behöver vi pengar.  Därför kör vi igång en crowdfunding-kampanj med målet att komma upp i minst 15 000 kronor och förhoppningsvis i 40 000 kronor!

Vi kommer trycka upp tusentals flyers och affischer, träffa människor på gator och torg, ta debatten där vi är och dela ut vårt material. Vi har också för avsikt att arrangera föreläsningar och event, allt beroende på hur mycket pengar vi får in.

Vi vänder oss till både företag och privatpersoner som precis som oss älskar Göteborg. Och som vill att Göteborg och hela regionen ska få en bra chans att utvecklas hållbart – såväl ekologiskt, ekonomiskt som socialt. Vi ser därför det Västsvenska paketet som en nödvändig satsning där bil, kollektivtrafik och cykel ges en chans att utvecklas i bra balans. En bärande del i paketet är trängselskatten.

De företag som vill stödja vårt arbete kan välja själva hur mycket de vill ge men minsta kravet är 10 kronor. Arkitektkontoret Okidoki har redan bestämt sig för att gå in med 5 000 kr. Att Okidido stödjer detta känns särskilt roligt, då de är kända för att både våga utmana och tänka nytt, bland annat i projektet Wooden it be nice. Där visar de att nyproduktion och rimliga hyror går att kombinera – bara man vågar tänka annorlunda. Som företag kan ni välja om ni vill skänka anonymt eller om ni vill synas. Privatpersoner är alltid anonyma.

Som privatperson väljer du själv hur mycket du vill skänka.

Nätverket har för avsikt att lösas upp efter valet. Om det i samband med upplösningen finns pengar kvar i nätverket kommer dessa skänkas till initiativ som främjar att Göteborg utvecklas ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbart.

På vår crowdfunding-sida kan du ta del av information om hur du gör för att skänka pengar. Vi kommer självklart ha en helt öppen redovisning av hur mycket pengar vi fått in och vad vi använder pengarna till.

Kontaktperson

Gabriel Lindh, samordnare nätverket JA till trängselskatt i Göteborg

Hemsida: www.jatrangselskatt.se

Twitter: @jatrangselskatt

Facebook: http://www.facebook.com/JaTillTrangselskattIGoteborg

 

Detta inlägg publicerades i Aktuellt och märktes , , , , , . Bokmärk permalänken.