Årskrönika 2013!

Året 2013 har varit  händelserikt. Trängselskatten har införts, en stor mailaktion mot folkomröstning poppade upp, beslut om folkomröstning har fattats, JA till trängselskatt i Göteborg har växt med över 400% och Västlänken fortsätter att debatteras in absurdum och så vidare…

För att bemöta det som kunde uppfattas som folkets kamp mot politikerna valde vi att utveckla vår verksamhet och inte bara finnas på Facebook. Sagt och gjort startade vi bland annat denna blogg och har även lanserat en webshop. Vi har även en aktiv debattgrupp som på olika sätt syns i olika forum, pratar med människor på stan och publicerar debattartiklar! Debatten lär fortsätta och i september ser vi fram emot ett Ja till trängselskatt.

Inför det nya året har vi gjort en liten sökning i mediaarkivet Retriver och på Google för att se hur mediebevakningen och människors intresse ser ut.

Trängselskatt
På sökordet ”trängselskatt” finner vi följande:
Totalt antal omnämningar: 1976
Snitt per månad: 164

Toppmånader:
Januari – 380 gånger
Maj – 326 gånger
Juni – 202 gånger

Google visar det sig att intresset var störst under första halvåret och då med stark betoning på januari och februari månad. Att kurvan sluttar nedåt betyder inte att antalet sökningar efter söktermen i fråga har minskat i absoluta tal, bara att intresset för den har minskat.

Sökord: Trängselskatt

Sökord: Trängselskatt

Västlänken
På sökordet ”västlänken” finner vi följande:
Totalt antal omnämningar: 164
Snitt per månad: 47

Toppmånader:
Maj – 119
Juni – 103

Google har intresset för Västlänken varit något jämnare än för trängselskatt, relativt sett. Grafen presenterar som sagt inte absoluta tal utan det relativa intresset över tid.

Sökord: Västlänken

Sökord: Västlänken

Skärmavbild 2013-12-31 kl. 13.10.38Vad gäller Twitter kan vi konstatera att #trängselskatt är en flitigt använd hashtag. Exakt mängd tweets för #västlänken och #trängselskatt är lite svårt att få tag på, men klicka på länkarna så får du kanske en uppfattning – det är många! Könsfördelningen för 2013 på de båda sökorden lyckades vi få tag på och den tycker vi faktiskt är lite skev! Vi går nu in i år 2014 – året då folkomröstningen kommer äga rum! Vi behöver alla hjälpas åt för att ge Göteborg en bättre stadsmiljö och goda förutsättningar inför framtiden. Det gör vi genom att fortsätta argumentera och diskutera och genom att rösta JA till trängselskatt i Göteborg!

Gott nytt trängselskattsår!

Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Trängselskatt, Västlänken och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.