Fler säger ja till trängselskatt!

Opinionen för/mot trängselskatt rör på sig. Nyligen meddelade GP att:

  • 37% säger jaOfficiella
  • 53% säger nej
  • 10% har inte bestämt sig ännu

Detta är en tydlig förändring från tidigare undersökningar då:

  • 59% varit mot
  • 32% varit för
  • 9% ännu inte bestämt sig

Detta är enligt Johan Martinsson, som genomfört studien på SOM-institutet, inte helt oväntat då situationen i ”exempelvis Stockholm ändrades ett kompakt motstånd till en positiv inställning redan efter ett halvår.”

För vår, ja-sidans del, ligger ett år av hårt arbete. Trängselskatten är både ett mål och ett medel: Mål på så sätt att det dämpar trafiken och minskar utsläppen och ett medel då pengarna används för att investera i framtida infrastruktur som på sikt kommer skapa bättre kommunikation. Att vända, eller stanna upp, kommer troligtvis leda till ett stagnerande Göteborg.

Vår absoluta förhoppning är att en majoritet av göteborgarna byter åsikt och säger ja till trängselskatt!

/Gabriel Lindh

Detta inlägg publicerades i Aktuellt, Trängselskatt och märktes , . Bokmärk permalänken.