Vi har hört den förut. Nejsägarnas klagosång. Gnällig, inskränkt och reflexmässigt förändringsfobisk – alltid mot samma ljudmatta av hyttande nävar och foliehattars entoniga prassel. Varför är den så vanlig kan man fråga sig?

Vi tar en tur till biblioteket. Där får vi lära oss att den mänskliga hjärnan är mönsterbildande. Att den vill skapa stabilitet i en kaotisk omvärld genom att organisera alla intryck i tydliga återkommande tankespår. Om en ny tanke inte passar in i det inlärda mönstret är hjärnans första reaktion oftast att ”ta bort” den. För visar det sig att det nya är bättre än det gamla måste alla invanda mönster ”programmeras” om och anpassas till den nya verkligheten. Det är naturligtvis jobbigt. Något alla som försökt bryta en dålig vana känner till. Följaktligen stannar många hjärnor hellre kvar i sina gamla tankar. Att vara Nejsägare är således fullt naturligt och inget man kan lastas för. Även om det inte alltid är så bra. Ibland kan det till och med vara skadligt. Har du svart bälte i foliehatteri är din värld rotad i sin egen verklighet. Du är inte öppen för nya idéer. Ditt sinne är stängt.

Faktum är att all utveckling handlar om att se möjligheter i det okända. Om livet skall kunna bli roligare, bättre eller annorlunda så måste du först våga säga ja till förändring. Trängselskatten är inget undantag. Röstar du ja till trängselskatt i Göteborg den 14 september, röstar du för visionen om en bättre rörlighet, bättre miljö och en bättre framtid. För ett bättre Göteborg, helt enkelt.

Redan en JA-sägare? Här kan du lära dig hur du snabbt och enkelt tystar nej-sidans klagosång. Så gott det går i alla fall.

Inte helt övertygad? Här, här, här och här kan du läsa mer om varför ditt ja är viktigt.
Eller så kan du ta en titt på vad ditt parti har att säga om saken:
Alliansen
Miljöpartiet
Socialdemokraterna
Vänsterpartiet
Feministiskt Initiativ

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s